Cum se joacă Șeptică online

Autor: Dan Miro

Șeptică este cel mai simplu și ușor de abordat joc de cărți, deloc complicat, și are marele avantaj că se finalizează repede, este puțin probabil să te plictisești. Din aceste considerente poate fi jucat de la aproape orice vârstă. Află de la noi regulile jocului, cum și unde joci Șeptică online.

Cum se joacă șeptică online Share on Pinterest

“Hai să facem o Șeptică!”, dacă ești jucător de cărți, cuvintele ți se par familiare. Pe vremuri, nu exista casă fără un pachet de cărți, în ziua de astăzi interesul pentru jocul de cărți a scăzut. Pentru cei cărora le place jocul, pot încerca oricând o partidă de Șeptică românească online.

Jocul poate fi jucat inclusiv de copii preadolescenți, online sau fizic. Dacă până acum nu au încercat acest joc, ar fi momentul potrivit pentru a-l învăța, pentru că le antrenează mintea. Este un joc provocator, puțin competitiv, în care ai șanse multiple să-ți iei revanșa, deci sentimentului eșecului nu este pregnant. Mai jos explicăm simplu cum se joacă Șeptică românească.

Cum se joacă Șeptică românească online?

Sunt două tipuri de Șeptică pe care le poți juca online, Șeptica românească și Șeptica americană. Regulile celor două jocuri sunt diferite, dar parcursul jocului este aproximativ același. Ne axăm pe explicarea regulilor la Șeptică românească, pentru că este cea mai populară online. Cu siguranță regulile sunt mai acceptabile decât regulile la Remi online.

Câte cărți se folosesc la Șeptică românească?

Ca să joci Șeptică românească trebuie să alegi 32 de cărți din pachet, de la șeptari până la ași, adică 7, 8, 9, 10, J, Q, K și Așii. Fiecare jucător primește inițial patru cărți, după ce cărțile au fost amestecate și tăiate. La finalul fiecărei runde se trage câte o carte pentru ca fiecare jucător să aibă patru cărți în mână.

Cărțile de 10 și A sunt cele mai importante, ele sunt singurele care se punctează cu câte un punct pentru fiecare carte în parte. În total, într-un joc, pot fi strânse 8 puncte. Cărțile de 7 sunt considerate tăieturi, adică înlocuiesc celelalte cărți, are rolul Jokerului din alte jocuri.

Cum joci Șeptică în doi oameni?

În jocul de Șeptică în doi, după ce s-au împărțit cărțile, primul jucător pune jos o carte, la alegere. Al doilea jucător ori dă un șeptar, ori o carte de aceeași valoare cu cea cerută. Dacă nu, dă ce are, dar primul jucător ia cărțile. Dacă al doilea jucător are cartea cerută sau șeptar, el ia cărțile și dă următoarea carte.

Șeptică românească online

De exemplu, primul jucător cere un 10🖤. Această carte este bună, poate aduce un punct. Al doilea jucător dacă are 10🔶 sau un șeptar, ia cărțile, câștigă și două puncte. Primul jucător poate să renunțe la mână sau să continue, adică să pună peste un 10♣ sau un șeptar, și altfel să câștige, chiar dacă al doilea jucător părea că are șanse să ia cărțile, la un moment dat.

Cum joci Șeptică în trei oameni?

În cazul în care la joc participă 3 oameni, din pachetul de cărți selectate de la șeptari în sus se scot doi optari și rămân 30 de cărți, în loc de 32. În jocul cu trei persoane tăieturile sunt cei patru șeptari și doi optari.

Primul jucător dă jos, al doilea taie cu șeptar sau dă cartea identică, al treilea la fel, sau dă ce are în mână. Normal, câștigă, exact ca și în situația jocului în doi, cel care a dat ultimul cea mai bună carte, cea cu care poate să ia mâinile celorlalți jucători.

Cum joci Șeptică în patru oameni?

Șeptica românească în 4 oameni se joacă pe perechi, aici este marea diferență. Primul jucător se află în pereche cu al treilea, iar al doilea jucător face pereche cu cel de-al patrulea. Punctele sunt contorizate în echipă, indiferent de membrul echipei care a obținut punctele. Când se joacă în patru, ia cărțile cel care taie ultimul.

Cum joci Șeptică online?

Din păcate, variatele de Șeptică online sunt cel mult mulțumitoare. Algoritmele create pentru acest joc nu excelează. Cu siguranță, cel mai ușor și sigur este să joci fizic. Online sunt câteva site-uri pe care joci din browser. Google oferă și el câteva aplicații unele foarte bune, altele mai puțin. Oricum, variatele de septică sunt de câteva zeci de ori mai puține decât variantele de solitaire gratis online.

Ideea este să-ți încerci norocul, să joci online, și să alegi varianta cea mai bună pentru tine. Sunt jocuri de Șeptică cu cărți de cruce și șeptică cu cărțile normale. Alege-le pe care ți se par familiare. Dacă le alegi pe cele de cruce, ai grijă să nu te păcălești, să începi să te gândești la regulile jocului Cruce.

Șeptică americană online

Pentru Șeptica americană se folosește un set întreg de cărți, începând cu doi-arii. Se amestecă bine cărțile apoi se împart. De obicei se și taie înainte de a fi împărțite. La Șeptica americană se păstrează toate cărțile, iar doi-ul are un rol important.

  • Se împart câte 5 cărți fiecărui jucător, iar o carte este așezată cu fața în sus, iar lângă aceasta se așază teancul de cărți rămase.
  • Peste cartea așezată cu fața în sus, jucătorii dau pe rând câte o carte care are fie același simbol, fie același număr.
  • Jucătorul care nu are ce carte să dea jos poate trage din teancul de cărți rămase.
  • Jucătorul care dă jos șeptarul este liber să aleagă culoarea cărții următoare.
  • Cel care dă jos cărțile cu cifra 2 sau valetul (J) îl obligă pe următorul să ia două cărți.
  • Jucătorul care dă jos un As îl obligă pe următorul jucător să stea o tură.
  • Atunci când un jucător mai are două cărți în mână, el trebuie să anunțe. Dacă nu anunță, este penalizat și trebuie să ia o carte.
  • Câștigător este cel care rămâne primul fără cărți în mână.

Această variantă este și ea populară online. La fel, sunt câteva site-uri și aplicații care permit jocul online, de obicei la crearea unui cont, dar nu găsești varianta aceasta de cărți pe site-uri cu jocuri de noroc pe bani reali. Dacă ți se pare interesant jocul acesta cu cărți, încearcă-l online, dar noi îți recomandăm să-l joci alături de prieteni.

Întrebări și răspunsuri

Nu știi cum se joacă Șeptica românească sau Șeptica americană? Poți afla mai multe din articolul nostru. Mai jos ai răspunsurile pe scurt la întrebările frecvente de pe net. Află cum joci șeptică, care sunt regulile și unde poți găsi jocul online.

1️⃣ Cum se joacă septică românească?

Șeptica românească are reguli puțin diferite de joc în funcție de numărul de jucători. Află cum se joacă Șeptica românească în doi, trei sau în patru jucători. Vezi de câte cărți ai nevoie în funcție de numărul de jucători participanți la joc.

2️⃣ Pot să joc șeptică online?

Sunt puține site-uri unde poți să joci șeptică online, dar găsești câteva variante bune. Sunt și aplicații pentru șeptica online, dintre ele vreo două funcționează respectabil, restul mai puțin. Ca să alegi site-ul cel mai bun trebuie să ai răbdare să le încerci.

3️⃣ Cum se joacă Șeptică americană?

Acest tip de joc, jocul de Șeptica americană se joacă diferit față de jocul Șeptica romanescă, cu cinci cărți împărțite la începutul jocului, și un pachet întreg de cărți. Aici nu doar șeptarul are putere sporită, doi-ul este de asemenea important. Online, ambele variante sunt populare.

Ultimele articole

Joc de cărți Kems

Publicat la: 17 Septembrie 2024

Jocuri cu zaruri

Publicat la: 10 Septembrie 2024

Cum se joacă trombon

Publicat la: 6 Septembrie 2024

VEZI TOATE POSTĂRILE