Rentz online – joci din browser sau din aplicație?

Autor: Dan Miro

Jocul este unul dintre cele mai bune pentru petrecerile cu prietenii la cabana. Dacă vrei să-l joci online, îți spunem noi unde îl găsești, dar și care sunt site-urile folosesc algoritm de joc de calitate. Găsești mai jos și regulile complete, în cazul în care le-ai uitat.

Rentz în patru jucători Share on Pinterest

Jocul de Rentz este unul dintre cele care merge ca uns dacă ai de petrecut un weekend cu prietenii la cabană. Este un joc perfect pentru zilele de sărbătoare alături de familia extinsă și merge foarte bine în tabără. Cu siguranță, un pachet de cărți de joc, un pix și o hârtie vă va face să vă distrați cel puțin la fel de bine ca un pe calculator, în rețea.

Cu toate că în zilele noastre tindem să apelăm la dispozitive și să încercăm orice joc online, sunt jocuri care pur și simplu sunt mai bine de jucat la masă. Cu toate acestea, sunt câteva site-uri pe care poți să joci fără probleme, la oricare oră a zilei, dacă sunt și alte persoane interesate de joc.

Rentz online gratis

Poți să joci Rentz online gratis pe câteva site-uri de profil. Primele site-uri afișate atunci când cauți jocul online gratis au structură simplă, cu câteva funcții de bază, și sunt încărcate de reclame online. Jocul gratis este condiționat de suportul de reclamă online, deci trebuie să jonglezi cu grijă printre reclame, și să apeși doar butoanele care te interesează.

Joc de Rentz online gratis

Când joci Rentz online gratis trebuie să te înregistrezi, să ai un cont cu ID și parolă, pentru a putea intra într-o cameră de joc. Ai posibilitatea să accesezi camerele și ca vizitator. Se formează camere de joc pentru câte 4 jucători. Jocul nu este foarte popular online, deci opțiunile de joc online sunt limitate.

Dacă vei căuta în aplicațiile mobile cu Rentz gratis online, vei găsi mai ales aplicații pentru jocuri de whist online. Rentz-ul nu este bine reprezentat. Mare atenție, sunt aplicații care de fapt îți generează doar o soluție pentru a ține punctajul în timpul jocului, nu îți oferă o soluție pentru jocul în sine.

Cum se joacă Rentz online – cărțile care intră în joc

Se joacă în 3, 4, 5 sau 6 jucători. Rentz joc de cărți online se joacă un pachet standard de cărți. Se folosesc doar 8 cărți pentru fiecare jucător, începând de la As și Popă, descrescător, deci 24 de cărți pentru 3 jucători, 32 cărți pentru 4 jucători, 40 de cărți pentru 5 jucători și 48 pentru 6 jucători.

Jocul constă în 8 tipuri de jocuri diferite. Sunt 5 jocuri negative, în care trebuie să iei cât mai puține cărți, și 3 pozitive, în care trebuie să faci cât mai multe puncte. Tipul de joc îl alegi după ce s-au împărțit cărțile și vezi în care dintre provocări te încadrezi. La 4 jucători se vor juca 32 de runde.

Cele 8 runde din jocul de Rentz pe care le parcurge un jucător

Se joacă 8 runde de persoană. În nici unul dintre cele 8 jocuri pe care trebuie să le parcurgi nu există atu. Dealerul începe runda, punând jos o carte. Apoi pe rând, în sensul acelor de ceas, fiecare jucător este obligat să dea câte o carte cu același simbol. Cartea cea mai mare ia mâna. Dacă nu ai carte de același fel, înlocuiești cu ce ai în mână.

Runde la jocul Rentz

Sunt în total 5 jocuri negative și 3 jocuri pozitive. Ce înseamnă asta? Dacă la majoritatea jocurilor cu cărți trebuie să duci cât mai multe mâini pentru a strânge cât mai multe puncte, conform setului de reguli la jocul Rentz, de cele mai multe ori, trebuie să scapi de cărți, ca să nu ți se scadă puncte.

Din tabelul de mai sus se înțelege îți dai seama ce trebuie să faci. Practic, dacă este tura ta, tu ești primul jucător care dă carte, după ce ai primit cele 8 cărți, le inspectezi și analizezi. Vezi dacă cărțile pe care le ai te-ar ajuta mai degrabă să scapi de romburi sau, din contră, să iei toate mâinile. Acesta este farmecul jocului, te pune la încercare.

Runda de Rentz

Pentru că runda în care trebuie să alegi să faci Rentz este mai complexă, voi explica punctual ce trebuie să faci. Această rundă se joacă etalând cărți. Alege runda Retnz dacă în mână ai cele mai multe cărți de mijloc și ași. Pe rând, fiecare jucător începând cu dealerul trebuie să etaleze cărți pe masă. Le etalezi cam în același fel în care se fel ca la solitaire online.

  • 3 jucători – începi etalarea cu Dame
  • 4 jucători – începi etalarea cu Valeți
  • 5 jucători – începi etalarea cu zecari
  • 6 jucători – începi etalarea cu nouari

Când un jucător nu poate juca, pentru că nu are cărți ce pot fi etalate într-una dintre formații, îi sare rândul. Runda continuă până când jucătorii termină cărțile din mână. Plasarea unui As îți dă dreptul să mai pui o carte. Dacă ai pus ultima carte din șirul etalat, îl blochezi pe următorul jucător, și-i sare rândul.

Un jucător are dreptul să refuze runda Rentz dacă are în mână cel puțin patru capete, adică As sau cartea cu cea mai mică valoare. Se poate refuza în total de 3 ori la rând o rundă Rentz. În cazul în care cineva a refuzat un joc de Rentz, cărțile se amestecă, se reîmpart, iar cel care trebuie să aleagă jocul poate alege altceva în funcție de noile cărți.

Tabel de joc pentru Rentz online

La începutul jocului trebuie trasat tabelul de joc. Mai jos vezi cum se face acest lucru. Tabelul pentru jocul de Rentz online România este necesar pentru a se ține evidența rundelor jucate de fiecare jucător, pentru că fiecare jucător trebuie să treacă prin toate rundele de joc. Separat se va ține o evidență a scorului. Dacă se joacă pe nevăzute, înainte de a vedea cărțile, toate punctajele se dublează.

Tabel de joc Rentz

Având în vedere numărul mare de runde, jocul de Rentz va dura destul de mult pentru a fi dus la bun sfârșit. Jocul de cărți online Rentz se desfășoară mult mai repede, pentru că ritmul de joc este mai rapid. Inclusiv împărțirea cărților, completarea tabelelor se fac toate prin intermediul algoritmilor specifici, care grăbesc procedurile.

Jocul se finalizează după ce au fost parcurse toate rundele și s-a realizat scorul total. Un joc care se desfășoară practic la fel de repede online cât și offline este jocul de șeptică online. Dacă nu știi cum se joacă, deschide link-ul și urmează regulile de joc. Poți folosi același pachet de cărți ca la Rentz.

Întrebări și răspunsuri

Dacă vrei să joci Rentz, și nu știi dacă este sau nu posibil, având în vedere complexitatea jocului, avem pentru tine răspunsuri pe scurt. Am testat jocurile de Rentz online și din aplicație pentru a putea răspunde întrebărilor tale referitoare la acest joc.

1️⃣ Pot să joc Rentz online?

Sunt câteva site-uri care îți oferă posibilitatea de a juca Rentz online gratis. Când joci online trebuie să-ți faci un cont pentru a putea accesa o cameră de joc. Site-urile cu Rentz sunt puține, iar aplicațiile aproape că lipsesc. Dacă alegi să joci online, verifică regulile jocului.

2️⃣ Cum se joacă Rentz online?

Rentz este un joc de societate, menit să distreze și să întrețină grupurile de prieteni, de aceea, ți se va părea cu siguranță mai plăcut de jucat real decât online. Dacă nu ai timp și nici cu cine să joci fizic, încearcă online. Află, cum se joacă Rentz online, regulile de joc rămân aceleași indiferent cum joci.

3️⃣ Care sunt rundele de joc la Rentz?

Jocul are într-adevăr foarte multe runde, trebuie să ai timp și chef să joci o partidă, mai ales acum, în era vitezei, în care parcă nu mai avem răbdare pentru nimic. Fă-ți timp și parcurge toate rundele Rentz, indiferent că joci în trei, patru sau șase persoane.

Ultimele articole

Joc de cărți Kems

Publicat la: 17 Septembrie 2024

Jocuri cu zaruri

Publicat la: 10 Septembrie 2024

Cum se joacă trombon

Publicat la: 6 Septembrie 2024

VEZI TOATE POSTĂRILE